Proponowany jadłospis

 

 16.04.2018 do 20.04.2018

I śniadanie

8 30

II śniadanie

10 00

zupa

12 00

II danie

14 00

Poniedziałek 16.04.2018

bułka z masłem, szynka gotowana, ser biały, ogórek kiszony, szczypiorek, kawa zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, owoc zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietaną, koper, natka, chleb ryż gotowany, gulasz wieprzowy, surówka z selera i jabłka, soczek
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, miód
alergeny:
mleko i produkty pochodne, miód, zboża zawierające gluten
alergeny:
seler, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler

Wtorek 17.04.2018

bułka z masłem, kornetka, sałata jarzynowa, herbata koktajl bananowy, ciasto pieczone na miejscu zupa na rosole z lanym ciastem na kościach drobiowych, natka, koper, ziemniaki ,kotlet z kurczaka smażony, surówka z buraków i cebuli, kawa, owoc
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, miód, jajka, seler
alergeny:
mleko i produkty pochodne, miód
alergeny:
seler, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
alergeny:
mleko i produkty pochodne

Środa 18.04.2018 

bułka weka z masłem, pasta serowo szpinakowa, ogórek kiszony, kakao makaron z serem białym, soczek zupa krem z papryki zabielana śmietaną, groszek ptysiowy, chleb, koper, natka, chleb ziemniaki, ryba w sosie śmietankowo koperkowym , surówka z kapusty kiszonej , galaretka do picia
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajko

alergeny:
mleko i produkty pochodne, miód, zboża zawierające gluten, jajka

alergeny:
seler, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajka

Czwartek 19.04.2018

chleb z masłem, schab pieczony, pomidor, szczypiorek, jajko cząstki, kawa inka chałka, jogurt porcje zupa krupnik z ziemniakami zabielana śmietaną, koper, natka, chleb ziemniaki, szynka pieczona w sosie własnym, surówka z kapusty białej, kompot, owoc
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajka
alergeny:
mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jajka

alergeny:
seler, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
alergeny:
mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten

Piątek 20.04.2018

bułka graham z masłem, pasta serowo rybna, ogórek kiszony, kakao zupa mleczna z płatkami owsianymi barszcz czerwony ukraiński z ziemniakami, zabielany śmietaną, koper, natka, chleb racuchy, budyń do picia, pomarańcza
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, miód
alergeny:
mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jajka
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajka, miód

 

 

Wpłatę za wyżywienie należy wpłacać na konto Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 9

na nr rachunku bankowego: 55 1020 4391 0000 6002 0144 8919

do 15 dnia każdego miesiąca.

 

W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko dziecka oraz grupę.