Proponowany jadłospis

 

 19.02.2018 do 23.02.2018

I śniadanie

8 30

II śniadanie

10 00

zupa

12 00

II danie

14 00

Poniedziałek 19.02.2018

bułka z masłem, polędwica sopocka, pomidor, jajko cząstki, kawa inka zupa mleczna z płatkami owsianymi mandarynka zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, natka, koper, chleb spaghetti w sosie pomidorowym, kompot, mandarynka
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, miód, jajko
alergeny:
mleko i produkty pochodne, miód, zboża zawierające gluten
alergeny:
seler, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
alergeny:
mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten

Wtorek 20.02.2018

chleb graham z masłem, schab pieczony, papryka, pomidor, kakao ciastka owsiane, koktajl malinowy zupa krupnik z ziemniakami, zabielany śmietaną, koper, natka, chleb ziemniaki, ryba smażona miruna, surówka z kapusty kiszonej, kompot, jabłko
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, miód
alergeny:
mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, miód
alergeny:
seler, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
alergeny:
zboża zawierające gluten, jajka, mleko i produkty pochodne

Środa 21.02.2018 

bułka z masłem, kornetka, sałata jarzynowa, herbata z cytryną zupa mleczna z kaszą manną, pomarańcza cząstki zupa kapuśniak z ziemniakami i kiełbasą, koper natka, chleb kasza pęczak, indyk pieczony w sosie własnym, sałata lodowa, papryka, pomidor na oliwie, budyń do picia
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, miód,seler

alergeny:
mleko i produkty pochodne, miód, zboża zawierające gluten, miód

alergeny:
seler, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne

alergeny:
mleko i produkty pochodne, miód, zboża zawierające gluten

Czwartek 22.02.2018

chleb z masłem, ser biały z rzodkiewką, szynka drobiowa, kakao, szczypiorek kasza kuskus w sosie malinowym zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną, koper, natka, chleb ziemniaki, klopsiki wieprzowo drobiowe w sosie pomidorowym, kalafior gotowany z masłem, kompot, owoc
alergeny:
zboża zawierające gluten, miód, mleko i produkty pochodne
alergeny:
mleko i produkty pochodne, miód, zboża zawierające gluten

alergeny:
seler, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
alergeny:
miód, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajka

Piątek 23.02.2018

bułka z masłem, pasta rybna, ogórek kiszony, herbata cytryną makaron z serem białym, coś do picia żurek z jajkiem i kiełbasą zabielany śmietaną, chleb pierogi leniwe, surówka z marchewki i jabłka, jogurt polskie smaki, kompot
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, miód
alergeny:
mleko i produkty pochodne, miód, zboża zawierające gluten
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajka
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, miód,  jajka

 

 

Wpłatę za wyżywienie należy wpłacać na konto Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 9

na nr rachunku bankowego: 55 1020 4391 0000 6002 0144 8919

do 15 dnia każdego miesiąca.

 

W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko dziecka oraz grupę.