Proponowany jadłospis

od 19.11.2018 do 23.11.2018

 

I śniadanie

8 30

II śniadanie

10 00

zupa

12 00

II danie

14 00

Poniedziałek 19.11.2018

bułka z masłem, polędwica sopocka, rzodkiewka, kakao zupa mleczna z makaronem literki, gruszka cząstki barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem, koper, natka, chleb kasza gryczana, indyk pieczony w sosie musztardowym, surówka z kapusty białej, kompot, gruszka
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, miód
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajka
alergeny:
seler, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajka
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne

Wtorek 20.11.2018

chleb z masłem, pasta serowo rybna, kawa zbożowa ryż z jabłkami duszonymi zupa krem z dyni z grzankami ziemniaki, sznycelki wieprzowo drobiowe, fasolka szparagowa z masłem, soczek
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
alergeny:
mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten
alergeny:
seler, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajka
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajka

Środa 21.11.2018

bułka z masłem schab pieczony, pomidor, jajko cząstki, kawa zupa grysikowa, mandarynki cząstki zupa kalafiorowa z makaronem, zabielana śmietaną, koper natka, chleb ziemniaki, bitki wieprzowe w sosie własnym, surówka z kapusty pekińskiej, pomidora i ogórka, kompot, mandarynki
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajka
alergeny:
mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten
alergeny:
seler, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajka
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne

Czwartek 22.11.2018

chleb z masłem ser biały, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kawa jabłko pieczone, budyń do picia zupa ogórkowa z ryżem, koper, natka, chleb placki ziemniaczane po węgiersku, kompot owoc
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
alergeny:
mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten
alergeny:
seler, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajka 

Piątek 23.11.2018

chleb z masłem, pasta szpinakowo serowa, kakao zupa mleczna z płatkami owsianymi, winogrona zupa rybna z ziemniakami ziemniaki, jajko gotowane w sosie chrzanowym, marchewka gotowana, galaretka do picia
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne
alergeny:
mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten
alergeny:
zboża zawierające gluten, seler
alergeny:
zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajka

 

  

Wpłatę za wyżywienie należy wpłacać na konto Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 9

na nr rachunku bankowego: 55 1020 4391 0000 6002 0144 8919

do 15 dnia każdego miesiąca.

 

W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko dziecka oraz grupę.